Blog/ Ontbijt/ Recepten

Toast met geitenkaas, tijm, bessenconfituur en walnoten

Gezonde toast met geitenkaas, tijm, bosbessenconfituur en walnoten.

Deze toast was een tweede waanzinnige ontdekking op mijn foodie trip naar Barcelona vorige maand. We gingen vastbesloten voor ‘local food’ en dit vonden we dagelijks in zijn puurste vorm bij onze Air-BNB gastvrouw. Naast de zalige pan à la catalana had onze Spaanse furie een tweede goddelijk ontbijt voor ons in petto: toast met geitenkaas, tijm, bosbessenconfituur en walnoten. Toegegeven, ik had eerst mijn bedenkingen bij de combinatie (tijm met confituur?) maar dacht, kom, we doen eens zot. En maar goed ook want wat een combo!

Mevrouw BNB was naast een Catalaanse keukenprinses ook de dochter van de bekende surrealistische kunstenaar, Jorge Castillo. We verbleven in haar ouderlijk huis dus ontbijten deden we vrolijk tussen de schilderdoeken en schetsboeken. Imposante schilderijen prijkten aan de muren van haar woonkamer, waardoor onze aperitief ‘s avonds meer weg had van een vernissage maar dan met zetels en blote voeten. Een belevenis, dat wel.

Maar een killer-ontbijtje dus, alweer. De kaas was een harde geitenkaas met een laagje gedroogde tijm er omheen, gekocht bij de plaatselijke kaasboer. Ook heerlijk bij een glaasje wijn trouwens, maar in combinatie met bosbessenconfituur en walnoten echt next-level.

Tips & tricks:

  • Ik heb me al vervloekt dat ik maar 1 stuk van deze kaas heb meegesmokkeld in mijn handbagage want in België heb ik hem nog niet gevonden. Voorlopig doe ik het dus met gewone (harde) geitenkaas en strooi ik er zelf wat gedroogde tijm over. Werkt even goed, maar ik ben nog steeds hopeloos op zoek. I’ll keep you posted!
  • De confituur was makkelijker te vinden, want Ruzzz (onze gastvrouw) gebruikte confituur van Bonne Maman. Volgens haar de beste, en volgens mij lekker gemakkelijk te vinden in de supermarkt.
  • In Barcelona hebben we zitten klooien met een notenkraker en verse walnoten die alle kanten van de kamer uitvlogen. Thuis hou ik het dus bij kant-en-klare ongebrande walnoten. Minder opkuiswerk.
  • Net zoals bij Pan a la catalana kies je best voor stevig, rustiek brood. Dat is gewoon lekkerder.

 

Volg mijn blog met Bloglovin

 

Toast met geitenkaas, tijm, bessenconfituur en walnoten

Print Recipe

Ingredients

  • Een dikke, stevige snee brood
  • 1 dikke plak harde geitenkaas met tijm
  • wat Bonne Maman bosbessenconfituur
  • enkele walnoten, grofgehakt

Instructions

1

Toast of grill een dikke snee brood.

2

Beleg de toast met de geitenkaas.

3

Besmeer de kaas met wat bosbessenconfituur.

4

Strooi de gehakte walnoten over de confituur.

5

Enjoy!

You Might Also Like

Geen reacties

Reageer