Blog/ Tips & tricks

Knallen met je kerstdiner doe je zo!

20 foodies van bij ons stelden samen jouw perfecte kerstmenu samen. Kijk snel voor de recepten!

Stress voor je kerstdiner? Nu al koortsachtig een stapel kookboeken aan het doorploegen? Ben je op zoek naar iets anders dan alweer die gevulde kalkoen? De redding is nabij! Want samen met Neff, topchef Vincent Tibau en 19 andere foodies heb ik voor jou al het voorbereidende werk gedaan. We staken de koppen en potten bij elkaar en maakten voor jou het perfecte kerstmenu. Onze lekkere, feestelijke en haalbare recepten om te knallen aan de kersttafel staan hier voor je klaar. Stap voor stap nemen we je mee in onze keuken en maken we de lekkerste kerstgerechten met je klaar. We’ve got your back!

Frederique maakt haar rode puntpaprikasoep voor het kerstmenu

Tijdens een culinaire brainstorm kookte ik er op los samen met een klein leger foodies van bij ons. Zo kwam ook mijn rode puntpaprikasoep met zongedroogde tomaten en koriander op tafel, waarvan de kleuren perfect zouden matchen met de kersttrui van je schoonmoeder. Zeker ook het overwegen waard dus. Al is het maar omdat ze belachelijk lekker is (de soep weliswaar).

Het gerecht dat me het meest is bijgebleven die avond, is het voorgerecht van de dames van Flaubert’s Carrot.  Zij brachten een heerlijke salade met geroosterde pompoen, feta, nootjes en granaatappel. Heel eenvoudig maar overweldigend van smaak! Echt de perfecte combinatie van de juiste ingrediënten. Bovendien is het niet te zwaar zodat je al niet van tafel rolt vanaf het voorgerecht. Een aanrader voor je kerstdiner dus!

Het leuke aan zo’n avond is dat je zoveel leuke en getalenteerde foodies ontmoet. Eén voor één inspirerende keukentoppers die de moeite waard zijn om te volgen trouwens. Moest je dus op zoek zijn naar nog wat extra inspiratie, bij deze ontmoet en goedgekeurd ;-):

Flaubert’s Carrot

Aurelie Geurts

Beets & Roots

Geregeld Goesting

Gilles Draps

Hap & Tap

Mijn puur leven

Julie’s Flavours

Anna’s table (Serving Dumplings)

en natuurlijk onze chef Vincent Tibau

Zo, genoeg voer om Kerst aan te kunnen. Ik denk nog na over een een culinair reddingsplan voor oudjaar. Wordt dus vervolgd … en anders hebben we nog altijd wijn.

 

foodies koken samen het perfecte kerstmenu

Photo credits: Neff – sharetheloveforcooking.neff.be

Volg mijn blog met Bloglovin

You Might Also Like

Geen reacties

Reageer