Blog/ Diner/ Recepten

Kruidige kikkererwtenpasta met courgette, broccoli, en worstjes

Kruidige kikkererwtenpasta met courgette, broccoli en worstjes. Snel klaar en boordevol gezonde eiwitten!

Gezond en lekker koken, betekent niet altijd een complete workout in de keuken.  Ik doe niets liever dan uitgebreid experimenteren achter mijn kookpotten of me op een zondag wagen aan een fancy maar belachelijk tijdrovend recept, maar tijdens de week hou ik het graag simpel. Het liefst zet ik dan stiekeme toppers op het menu. Je kent ze wel, van die recepten die je misleiden door hun eenvoud maar stiekem waanzinnig lekker zijn. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig deze snelle pasta met broccoli, courgette, curry madras, rode ui en kippenworst. Klinkt verdacht eenvoudig, toch? Maar vergis je niet, deze pasta is een winnaar van formaat. Simpel, snel, gezond, lekker én kidsproof, kortom: het perfecte veel-te-drukke-werkweek-recept.

Een interessant detail: deze pasta is gemaakt van 100% kikkererwten en barst dus van de eiwitten en gezonde voedingsstoffen. Ideaal als je ‘s avonds nog een stevige workout had gepland, of gewoon niet zo’n gluten-vriend bent. Geen zin in een ritje naar de lokale bioshop op zoek naar kikkererwtenpasta? Je vindt hem tegenwoordig ook in de grotere supermarkten, en je proeft nauwelijks het verschil met gewone pasta.

Ik zei toch dat het een stiekeme topper was?

Volg mijn blog met Bloglovin

Kruidige kikkererwtenpasta met courgette, broccoli, en worstjes

Print Recipe
Serves: 3 à 4

Ingredients

  • 300g kikkererwtenpasta (penne)
  • 300g kipchipolata, in stukjes van 2cm gesneden
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes
  • min. 1 tl curry madras
  • parmezaanschilfers
  • (kokos)olie om te bakken

Instructions

1

Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking, giet af, en zet even opzij.

2

Verhit een grote wokpan met wat olie. Roerbak de stukjes worst, de knoflook en de ui tot de worst mooi bruingebakken is.

3

Voeg de blokjes courgette en de broccoliroosjes toe en kruid met peper, zout en flink wat curry madras. Roerbak tot de groenten beetgaar zijn.

4

Voeg de pasta toe en warm nog even door.

5

Serveer de pasta met wat parmezaanschilfers.

Notes

Ook lekker als koude pastasalade de dag nadien. Liever een vegetarische pasta? Met gebakken tofureepjes zorg je voor een heerlijk alternatief.

You Might Also Like

Geen reacties

Reageer