Blog/ Ontbijt/ Recepten

Snelle mango-kwark met banaan, kokos en chocolade

Een snel en gezond ontbijt voor drukke dagen: mango-kwark met banaan, kokos, een vleugje kardemom en crunchy pure chocolade.

Deze gezonde mango-kwark heb ik eigenlijk standaard in mijn ijskast staan. Voor noodgevallen, wat wil zeggen, elke morgen. Krachtvoer voor deze ochtend-chaoot want ik loop mezelf steeds voorbij. Geloof me, snelle en voedzame ontbijtjes zijn hier echt onmisbaar.

In het weekend maak ik vaak een grote pot van deze kwark, zodat ik de rest van de week maar kommetjes hoef te scheppen. Dat wil niet zeggen dat je hem niet gewoon ‘s morgens kan maken, want het is eigenlijk niet meer dan gewoon alle ingrediënten in de blender keilen. De kinderen zijn er trouwens ook gek op. De mango-kwark ziet er gewoon ook super lekker uit , het lijkt wel een dessertje. Als ik kon kiezen…

En dat kan ik, want hij staat dus standaard in m’n ijskast. Niet enkel omwille van het gemak, maar ook omdat dit gezonde ontbijtje gewoon geweldig smaakt. Ik hou normaal niet zo van de zurige smaak van kwark, maar de mango en banaan zorgen ervoor dat hij lekker zoet is. De kardemom zorgt bovendien voor een heerlijk kruidig aroma. Strooi daar nog eens wat kokos en chocolade over, en je bent verkocht.

Over de chocolade:

Ik gebruik steeds pure chocolade met 85% cacao en gezoet met stevia van Cavalier. Deze vond ik gewoon bij onze plaatselijke supermarkt. Ik heb al veel chocolade uitgeprobeerd met een hoog cacaopercentage, maar  vond ze bijna allemaal niet te vreten. Deze dus wel (eureka!). Uiteraard hebben we het nog steeds over chocolade en werk je best geen hele reep in één keer naar binnen. Maar een paar brokjes voor wat extra crunch moet kunnen.

Nog enkele tips:

 • Gebruik echt rijp fruit. Hoe rijper de mango en bananen, hoe zoeter en dus lekkerder je kwark.
 • Niet te enthousiast met de kardemom. Een vleugje is heerlijk, maar overdaad smaakt al snel te bitter.
 • Kardemom vind je gewoon in de supermarkt . Je kan de zaadjes uit de peultjes zelf malen met een vijzel, of de poedervorm kopen.
 • Omdat ik me ooit eens een ongeluk heb gezocht: in sommige Belgische winkels zal je geen kwark vinden, enkel plattekaas. Dit is dus hetzelfde.

 

Volg mijn blog met Bloglovin

Snelle mango-kwark met banaan, kokos en chocolade

Print Recipe
Serves: 4

Ingredients

 • 500g magere kwark
 • 1 rijpe mango
 • 1 rijpe banaan + 2 bananen voor de topping
 • een snuifje gemalen kardemom
 • een reepje pure (stevia)chocolade (min. 85% cacao)
 • 2 el geraspte kokos
 • een blender

Instructions

1

Schil de mango en 1 banaan en snijd ze in stukken.

2

Doe de kwark samen met de stukken mango, banaan, en een snuifje kardemom in de blender. Mix tot een glad geheel.

3

Verdeel de kwark over 4 glazen.

4

Snijd de overige 2 bananen in plakjes en hak de chocolade in groffe stukken.

5

Strooi de geraspte kokos en de stukjes chocolade over de plakjes banaan, en serveer.

Notes

Je kan de mango-kwark enkele dagen afgesloten bewaren in de koelkast. Werk op het moment zelf af met banaan, kokos en chocolade.

You Might Also Like

Geen reacties

Reageer